Dette blogindlæg er skrevet af Ian Melhede fra The Mental Game, der mentaltræner fodboldpiger i alderen 14 – 20 år.
Hvor sidder troen?
De fleste fodboldspillere har sikkert gennem deres opvækst, hørt en forælder, træner eller anden sige ”Du skal tro noget mere på dig selv!”, men hvor sidder denne tro, og hvordan gør ”jeg” det?
Mentaltræning for os er ikke bare at sige ”tro på dig selv”, men i høj grad at træne det. I denne artikel vil vi forsøge at forklare hvordan vi, The Mental Game, træner dette.
Føl, oplev og mærk troen
Forestil dig sidste gang du havde en følelse af, at du kunne, hvad du ville. En følelse af at være i stand til alt. Er det en følelse, du har lyst til mere af?
Det er præcis dette, vi arbejder med, for at finde troen på os selv. Mange tror, at dette er en tanke, og noget der bare skal gennemtænkes, men udfordringen er, at vi ikke kan tænke os til en tro. Vi skal føle, opleve og mærke den.
Det kan beskrives lidt som at sidde, i den højeste rutsjebane i Tivoli. Her kan det være svært at tænke sig til, at det kilder i maven på vej ned, det skal du mærke.
På samme måde er det med troen på dig selv, den skal føles, mærkes og derefter plantes i både din bevidsthed og underbevidsthed. Udover at følelsen af denne tro, og glæde, skal findes, skal der arbejdes med underbevidstheden. Det er den del af psyken, vi ikke har direkte adgang til, og derfor er den vigtig at arbejde med.
I underbevidstheden sidder vores intuition, inspiration, indskydelser, forudanelser, fornemmelser og ideer, og derfor hænger træningen af underbevidstheden, meget sammen med træningen af vores følelser.
Det er også i vores underbevidsthed, at vi finder vores kreative udfoldelse, hvilket kan være vigtig hvis vi for eksempel gerne vil gøre mere opmærksom på os selv.
The Mental Game kan hjælpe dig
Vi arbejder både med grupper og enkeltpersoner, men fælles for det hele er, at træningen udføres i et skræddersyet og personligt forløb.
Hvis det enkelte individ skal rykkes er det ekstremt vigtigt, at der tages udgangspunkt i den enkelte, og derimod ikke i et forløb magen til andres. Hver enkelt fodboldspiller er unik, og skal derfor trænes unikt.
I starten af et forløb, skal der dannes tryghed i træningen. Her bliver vaner og rytmer afgørende for, hvordan du skal blive bedre mentalt, hvis du ikke allerede ved, hvad du er god til i dag.
Eksempler på dette kan være: Hvordan går du op ad en trappe? Hvilket ben sætter du forrest? Når vi har afdækket en masse af disse rytmer, forsøger vi at ændre dem.
Eksempel: Prøv at træde op ad trappen, med det andet ben først. Hvad gav det dig? Her finder du ud af, om den rytme og vane du allerede har fungerer, eller ikke fungerer. I denne del af træningen bliver du klar over, hvorfor du tænker, som du gør, og hvad der er godt for dig.
Vi skal længere ind….
Efter opstarten begynder vi at arbejde dybere, nemlig ind mod dine indre følelser og glæde. Det er meget vigtigt, at du ved, hvornår du er glad og hvorfor.
Dette gøres blandt andet i trance, så vi samtidig får arbejdet med underbevidstheden. Trance er en nem måde for dig, at opnå en ro og afslappet tilgang til din underbevidsthed. Dette kan for nogle, også betragtes som dyb meditation.
Under trancen vil troen på dig selv også blive skærpet, og du vil blive i stand til at kunne mærke den, når du selv vil det.
Ved slutningen af forløbet vil du være i stand til, at bestemme over din egen mentale tilstand samt have evnen til, at vide, hvilken version af dig der er bedst.
Det er blevet populært at have en coach tilknyttet, hvilket giver en positiv udvikling. Vi vil blot et stik dybere og både arbejde med underbevidsthed, følelser og det hele menneske. Vi skal ikke kun uddanne fodboldspillere, men mennesker både på, og især uden for banen.
Du skal gøre op med den tro, at du er forskellig fra livet til fodbold, i skolen, hos familien, på jobbet eller sammen med vennerne, og i stedet arbejde med, at DU er en personlighed, som nyder alle aspekter i livet.
Er du blevet nysgerrig på mentaltræning?
Kan du fornemme, at mentaltræning kan flytte dig som person og som idrætsudøver? Så tøv ikke med at kontakte os.
Vi kan nemt og hurtigt arrangere en uforpligtende og gratis forsamtale, hvor du kan få en bedre forståelse af, og indblik i, hvad et forløb kan betyde for dig, og dine muligheder for at flytte dig i den retning, du ønsker.
Prisen for et forløb er meget individuel og afhænger helt og holdent af dine ønsker og mål for træningen og din udvikling.
Du kan finde os på Facebook og Instagram, hvor du kan følge os i arbejdet, samt få et indblik i de igangværende forløb.
The Mental Game
Ian Melhede
Kontakt
Tlf.: 53 55 57 94
E-mail: im@thementalgame.dk
www.thementalgame.dk
Facebook: www.facebook.com/detmentalespil
Instagram: www.instagram.com/detmentalespil
Dette blogindlæg er en del af vores serie “Fokus på..“, hvor du kan læse flere inspirerende indlæg om emner med relation til kvindesport